Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

VisueelTeamwork - binnen organisaties

Bekijk gerelateerde projecten of praktijkvoorbeelden

VisueelTeamwork binnen de organisatie

VisueelTeamwork komt voort uit onze eigen ervaring en frustratie. In de bouw wordt veelal een voor de hand liggende aanpak gekozen die bij het probleem van dat moment past.

 • “Als er gedoe in het team is, dan vliegen we de communicatiecoach in”.
 • “Lean gebruiken we om het proces te verbeteren”.
 • “Teamlid ligt niet lekker in de groep, dus bieden wij persoonlijke coaching aan”.

Begrijpelijk maar veelal gericht op het symptoom. Het brengt niet de beste oplossing voor de langere termijn.

Gedoe kan immers ook voortkomen uit onduidelijkheid over het proces of doel. Processen verbeteren zonder teamdoel of met een team waar mensen zich niet durven uit te spreken is ook niet succesvol. Het gedrag van een teamlid is veelal het gevolg van de teamdynamiek waardoor persoonlijke coaching niet altijd effectief of zelfs contraproductief is. Ook zien wij dat Lean of Agile veelal instrumenteel wordt toegepast.
Dit vraagt om onderling vertrouwen en productieve discussies waar iedereen zich veilig voelt om zaken bespreekbaar te maken.

Wat kenmerkt onze aanpak?

 • Wij gaan verder op wat er al is en wat werkt. Dit geeft rust.
 • Wij verbinden resultaatgericht de harde en zachte kant van samenwerken.
 • Wij begeleiden de teams in de eigen praktijk en op de “werkvloer”.
 • Wij vertalen bewezen methodes zoals Projectmanagement, Lean, Agile naar de praktijk en gebruiken wat werkt.
 • In onze methodiek zitten o.a. elementen van Lencioni, Stephen Covey, Deep Democracy, Tuckman. We vertalen dat naar de organisatie, geen lesjes maar praktijk.
 • Wij spreken de taal van de bouw en kennen de cultuur. Geen moeilijke termen maar gewone (bouw)taal die iedereen begrijpt.

Teamresultaat

Teamresultaat is het gevolg van de manier waarop teamleden met elkaar samenwerken. Wij geloven in resultaatgericht ontwikkelen van de harde (structuur) én zachte (cultuur) kant van samenwerken. Dit komt samen in de communicatie en het teamoverleg.

VisueelTeamwork is de praktische aanpak die teams en teamleden leert om te leren en te groeien. Het helpt om teamdoel, proces, gedrag en prestaties zichtbaar én bespreekbaar te maken. Dit binnen het team, bedrijf en in de samenwerking tussen bedrijven.


Referenties

De aanpak bevalt één of meerdere van deze bouwstenen.

 • TMA

  Mensen functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in lijn ligt met hun drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties.

  De TMA geeft inzicht in 22 drijfveren, 44 talenten en 53 potentiele competenties. Lees verder wat nog meer kunt doen met de TMA.

  Meer informatie

  TeamTMA

  Diversiteit maakt een team succesvol, maar kan ook ruis in de samenwerking veroorzaken. Waarom reageer ik zo en jij zo op situaties?

  De TeamTMA geeft inzicht in elkaars drijfveren en talenten en zorgt voor meer vertrouwen en acceptatie binnen teams. Lees verder om te zien wat nog meer mogelijk is met de TeamTMA.

  Meer informatie
 • Teamplannen

  Het succes van plannen is het onderling afstemmen van de raakvlakken en samen bepalen wat de beste aanpak is om het teamdoel te realiseren. Teamplannen maakt dit op een praktische manier zichtbaar en bespreekbaar.

  Meer informatie

  Teamoverleg

  Een overlegstructuur én cultuur die past bij effectief, efficiënt en energiek overleg. Niet meer erbij zitten omdat je moet, maar omdat je wil! Door de manier van overleg te veranderen ontstaat er eigenaarschap voor de acties en afspraken.

  Meer informatie
 • VisueleNotulen

  Maak afspraken samen zichtbaar en bespreekbaar en zorg voor eigenaarschap. Deze praktische manier van notuleren (fysiek of digitaal) helpt hierbij.

  Meer informatie

  Individuele coaching

  Voor wie tools, support en inzicht wil hebben om zelf meer aan het stuur te zitten.

  Meer informatie
 • DISC

  Zelfkennis en inzicht in de ander maakt de leefwereld voor mensen begrijpelijker, daar geloven wij in. Effectieve communicatie en onderlinge verdraagzaamheid beginnen bij zelfinzicht. Daardoor komen mensen en teams tot bloei.

  Meer informatie

  Mediation

  Soms kom je er samen niet meer uit en lopen conflicten op. Ergernissen stapelen zich op en frustreren de samenwerking. We helpen partijen om samen tot een gedragen besluit te komen voor oplossingen, met respect voor de behoeftes en belangen van iedereen.

  Meer informatie
 • Teamwiki

  We kregen vaak de vraag: hoe zat het ook alweer met .... Onze teamwiki helpt je uit de brand. Klanten krijgen gratis toegang, ben je geen klant kun je voor een klein prijsje toegang krijgen. We houden van delen!

  Meer informatie