Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Onze bouwstenen

VisueelTeamwork is de integrale visie en methodiek. De organisatie en het team werken doelgericht aan de structuur en cultuur. De samenhangende bouwstenen zijn ook "los" bruikbaar, als passend antwoord op de specifieke vraag of behoefte.

Bekijk onze bouwstenen voor Doel en Resultaat Structuur Overleg TMA Teamontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling

TMA

TMA, Persoonlijke ontwikkeling

Mensen functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in lijn ligt met hun drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties.

De TMA geeft inzicht in 22 drijfveren, 44 talenten en 53 potentiele competenties. Lees verder wat nog meer kunt doen met de TMA.

TeamTMA

TMA, Teamontwikkeling

Diversiteit maakt een team succesvol, maar kan ook ruis in de samenwerking veroorzaken. Waarom reageer ik zo en jij zo op situaties?

De TeamTMA geeft inzicht in elkaars drijfveren en talenten en zorgt voor meer vertrouwen en acceptatie binnen teams. Lees verder om te zien wat nog meer mogelijk is met de TeamTMA.

TMA certificering

TMA

Zelf TMA-professional worden? Dat kan bij ons! We leiden je in drie dagen op, zodat je daarna direct met de TMA aan de slag kan. Wil je weten hoe en wat? Kijk verder!

Teamplannen

Structuur

Het succes van plannen is het onderling afstemmen van de raakvlakken en samen bepalen wat de beste aanpak is om het teamdoel te realiseren. Teamplannen maakt dit op een praktische manier zichtbaar en bespreekbaar.

Teamoverleg

Overleg

Een overlegstructuur én cultuur die past bij effectief, efficiënt en energiek overleg. Niet meer erbij zitten omdat je moet, maar omdat je wil! Door de manier van overleg te veranderen ontstaat er eigenaarschap voor de acties en afspraken.

VisueleNotulen

Overleg

Maak afspraken samen zichtbaar en bespreekbaar en zorg voor eigenaarschap. Deze praktische manier van notuleren (fysiek of digitaal) helpt hierbij.

RET: Rationeel Emotieve Therapie

Persoonlijke ontwikkeling

Bij RET ligt de nadruk op het identificeren van irrationele overtuigingen die leiden tot emotionele stress en het actief vervangen ervan door rationele en positievere denkpatronen.

Door middel van gestructureerde gesprekken en cognitieve herstructurering helpt RET individuen om effectiever om te gaan met uitdagingen, stressvolle situaties en problematische emoties.

Individuele coaching

Persoonlijke ontwikkeling

Voor wie tools, support en inzicht wil hebben om zelf meer aan het stuur te zitten.

DISC

Teamontwikkeling, Persoonlijke ontwikkeling

Zelfkennis en inzicht in de ander maakt de leefwereld voor mensen begrijpelijker, daar geloven wij in. Effectieve communicatie en onderlinge verdraagzaamheid beginnen bij zelfinzicht. Daardoor komen mensen en teams tot bloei.

Mediation

Teamontwikkeling

Soms kom je er samen niet meer uit en lopen conflicten op. Ergernissen stapelen zich op en frustreren de samenwerking. We helpen partijen om samen tot een gedragen besluit te komen voor oplossingen, met respect voor de behoeftes en belangen van iedereen.

Collectieve ambitie

Doel en Resultaat, Structuur

Over fraaie woorden en algemeenheden zijn wij het al snel eens. Je denkt dan dat je elkaar begrijpt. Een succesvol team bepaalt de collectieve ambitie. Deze is scherp en duidelijk en de lat waarlangs besluiten, acties en gedrag gelegd kan worden. De vraag is “Wat draagt dit bij aan onze ambitie”. De collectie ambitie is de baas!

Teamwiki

Structuur, Teamontwikkeling

We kregen vaak de vraag: hoe zat het ook alweer met .... Onze teamwiki helpt je uit de brand. Klanten krijgen gratis toegang, ben je geen klant kun je voor een klein prijsje toegang krijgen. We houden van delen!

Dashboards

Doel en Resultaat, Structuur

Het dashboard maakt de prestaties, gedrag en teamresultaat zichtbaar en bespreekbaar. Niet om direct conclusies te trekken maar om als team de juiste vragen te stellen "Waarom zien we wat we zien". Teamleden worden gemotiveerd omdat ze het effect van het (niet) handelen zien. Zonder dashboard verslapt de focus en daalt de bevlogenheid.

TeamStartup

Doel en Resultaat, Structuur, Overleg, Teamontwikkeling

Geschikt voor elk team!

Onze bouwstenen kunnen ook 'los' ingezet worden, afhankelijk van je vraag of behoefte,