Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
DISC

Wat doe ik waardoor jij zó doet?

....en wat kan ik anders doen, zodat jij anders doet?

De DISC helpt je om je eigen communicatiestijl én die van de ander beter te begrijpen, waarmee je de communicatie effectief kunt afstemmen op je gesprekspartners. Het zorgt voor zelfinzicht en zelfwaardering. Daarnaast voor vertrouwen en acceptatie binnen teams, betere communicatie en daarmee betere resultaten.

De DISC maakt een onderscheid in vier communicatiestijlen:

De D staat voor Dominant, dat zijn de mensen die direct reageren en taakgericht zijn, houden van beslissingen nemen en zijn 'zelfstarters.' Onder druk kunnen ze drammerigheid gaan vertonen.

De I staat voor Interactief, deze mensen zijn mensgericht, houden van invloed hebben, krijgen graag erkenning voor wat zij doen. Ze houden van gezelligheid en kunnen onder druk gaan ratelen.

De S staat voor stabiel, deze groep is indirect en mensgericht. Deze groep houdt van harmonie, voert de taken graag goed uit, heeft behoefte aan een goede instructie. Onder druk kan koppigheid gaan optreden.

De C is van consciëntieus. Dit zijn de mensen die nauwkeurig zijn, gedetailleerd en sterk analytisch zijn. Zij zijn indirect, taakgericht. Onder druk trekken zij zich terug.

Voor het maken van DISC-profielen zijn we de samenwerking aangegaan met Q4 Profiles. Door middel van deze profielen kunnen we onderscheid maken in gewenst gedrag en gedrag dat onder druk vertoond wordt. Dat helpt in het begrijpen en accepteren van elkaars wijze van communiceren.

Q4Profiles

Wat kan de DISC voor jou betekenen?

Lees meer